lunes, 2 de abril de 2012

Més enllà de les estrelles de Gerard Quintana i David Julià

Més enllà de les estrelles és la crònica personal que ens fa Gerard Quintana de la gira dels Sopa de Cabra a la tardor de 2011. Un centenar de fotografies de David Julià i Marquet acompanyen aquesta crònica. 







Els set concerts que van commemorar els vint-icinc anys de la fundació del grup de rock català i els deu de la seva dissolució. Un setembre de rock que va arrossegar més de vuitanta mil persones entregades a la música del grup gironí i a l’esperit del rock and roll.  

Més enllà de les estrelles és el relat d’un dels esdeveniments més grans de la història recent de la música a Catalunya. Gerard Quintana ens explica en primera persona com va viure l’experiència d’omplir tres dies seguits el Palau Sant Jordi amb els Sopa de Cabra. Una crònica impregnada de la seva visió, tan personal com inimitable, de la gira dels Sopa a la tardor del 2011. De Barcelona a Mallorca, de Tarragona a Girona. Una gira que ha estat un esdeveniment únic i, possiblement, irrepetible en el panorama actual: més de 80.000 persones reunides en set concerts inoblidables. Un centenar de fotografies de David Julià i Marquet
acompanyen la crònica d’aquests dies, les paraules, els records, les emocions i els pensaments de Gerard Quintana. La veu i la mirada del cantant ens endinsa en un viatge a través dels anys, des de la fundació de la banda fi ns al darrer concert a Girona; des dels bolos dels quals havien hagut de sortir cames ajudeu-me fi ns a omplir tres Palau Sant Jordi en temps rècord. 


En David, fotògraf i amic personal dels membres de la banda, els va acompanyar en cada moment, i ha sabut captar i transmetre la màgia dels concerts, els nervis previs i les emocions posteriors com ningú no ho podia fer. La seva complicitat és en el millor aliat per entendre aquell mes intens de rock, tant de portes endins com en l’esclat dels concerts.


Un cel estrellat com a teló de fons, un passat intens, un present convuls i un futur incert van acompanyar set concerts de la banda de rock més mítica del panorama musical català, del grup que ha fet que pares i fi lls cantin amb la mateixa entrega en un concert, que ha convertit cançons en himnes i ha aconseguit de nou que la música sigui el vehicle per despertar consciències i sentiments, i que l’esperit del rock and roll continuï intacte i vigent.

T

Informació facilitada per Random House Mondadori



Títol: Més enllà de les estrelles
Autors: Gerard Quintana / David Julià i Marquet
Segell: Rosa dels Vents
Pàgines: 168
Preu: 18,90 €
Data de publicació: abril 2012
www.magradallegir.com


3 comentarios:

TORO SALVAJE dijo...

Té molt bona pinta.

Petons.

Igor dijo...

No voldria ser dolent, però m'ha vingut al cap la última gira dels Sex Pistols, crec,als anys 90 que portava com a títol "Tot per la pasta".
Saluttten-:)

Patricia dijo...

No comments