martes, 21 de julio de 2015

Bavastells de Marta Pérez Sierra



Que comenci la funció!

Què és la nostàlgia? On ens porta la memòria? Què és la tendresa? On s’amaga la sensibilitat? Aishhhh...  A les pàgines de Bavastells s’hi amaga un teatret que fa grans les coses petites i  petits als lectors que ens sentim, massa sovint, grans. Passem pàgina, doncs. Girem les agulles del rellotge cap enrere i tornem a la infància. 



bavastells, ninots d’aparença humana fets de fusta policromada (Llibre de contemplació en Déu, datat el 1272, Ramon Llull)

Si sou dels que teniu clar que al pot petit hi ha la bona confitura, aquests Bavastells us endolçarà els moments de lectura. Diguem que tot comença amb uns titelles i un teatret fet de tinta i paper. Els bavastells de l’artesana Teresa Travieso que van inspirar a la Marta Pérez Sierra cinquanta microrelats en prosa poètica. Relats que van acompanyats de les encisadores il·lustracions a llapis d’en Pitu Álvarez, i  que tracten temes socials i històrics. Relats que ens faran dubtar si aquests putxinel.lis són de drap o si estan fets de carn  i ossos. 
Ja està dit, però insisteixo. Que comenci la funció!
 



2 comentarios:

Mps Landino dijo...


Gràcies Patricia per obrir la cortineta del teatrí i endinsar-te en les pàgines de Bavastells!
Ho enllaço al meu web
Una abraçada
Marta

Patricia dijo...

Llegir-te va ser un plaer. Una abraçada per a tu!